Despre noi

Infiintata in 1960 in Elvetia si activa in peste 35 tari ale lumii, Fundatia Terre des hommes a avut o prezenta neintrerupta in Romania incepand din anul 1992, contribuind la imbunatatirea sistemului de protectie a copilului, reforma asistentei sociale si facilitarea participarii copiilor la dezvoltarea propriei comunitati.

Misiunea Terre des hommes este de a oferi ajutor imediat copiilor exploatati sau in situatii de risc si de a schimba societatea in beneficiul generatiilor viitoare.

In fiecare an, Terre des hommes Romania, prin echipa sa de specialisti în protectia copilului, psihologi, sociologi si experti organizationali, implementeaza programe si proiecte in beneficiul a mii de copii, axandu-se asupra urmatoarelor prioritati:
(1) intarirea sistemului de protectie a copilului astfel încât sa fie prevenite situatiile de abuz, neglijare si exploatare;
(2) sprijinirea copiilor aflati in situatii de trafic si migratie;
(3) incluziunea comunitatilor de romi si a altor minoritati.

Cele doua birouri din Bucuresti si Craiova desfasoara in prezent 8 proiecte majore, cu un buget anual de aproximativ 1,5 milioane Euro.

In perioada 2016-2030, in aliniament cu strategia sa de dezvoltare, Terre des hommes Romania isi va concentra atentia asupra copiilor afectati de migratie sau in conflict cu legea.

Astfel, speram sa putem transforma in realitate viziunea noastra despre o lume in care copiii pot creste demn, intr-un mediu care-i protejeaza si care le raspunde nevoilor de dezvoltare.

Mai multe puteti afla din prezentarea pe care o puteti descarca aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fundatia Terre des hommes Elvetia