Premiul pentrul asistentul social al anului în domeniul incluziunii sociale – economie socială merge către colegul nostru, Mihai Enache

Suntem mândri să anunțăm că premiul pentru asistentul social al anului în domeniul incluziunii sociale – economie social a fost înmânat către colegul nostru Mihai Enache în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială în România organizată pe 19 martie 2019.

Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala este evenimentul în care asistenţi sociali din întreaga ţară, autorităţi, jurnalişti, sărbătoresc realizările profesiei de asistent social pentru a transmite un mesaj cu privire la conştientizarea contribuţiilor din domeniul social şi nevoia acţiunilor ulterioare și pentru premierea celor mai buni asistenţi sociali şi susţinători ai asistenţei sociale din anul precedent.

În cadrul Galei s-au oferit premii pentru mai multe categorii printre care premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost, premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice, premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare și premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale – economie social.

Pentru ultima categorie, au fost nominalizați 19 asistenți sociali din toată țara, premiul fiind acordat colegului nostru, Mihai Enache. 

Mihai este asistent social din 2003, iar experiența lui începe în același an în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Dolj unde a lucrat timp de 5 ani axându-se pe consiliere maternală și pe lucru cu copiii din sistemul de adopție. Din 2008, Mihai a început să lucreze la Terre des hommes în Craiova, unde lucrează și acum. În cariera lui la Terre des hommes, Mihai a implementat proiecte în domeniul prevenirii traficului copiilor, dezvoltarea abilităților psiho-sociale a copiilor, incluziune și economie socială, protecția copilului și justiție juvenilă.

Mihai impresionează prin atitudinea pozitivă, credința că orice problemă are o soluție și dorința de a vedea rezultatele muncii lui mai ales prin schimbările în bine în viața copiilor din comunitățile dezavantajate unde Terre des hommes lucrează. Dar și prin energia și entuziasmul pe care le afișează și le pune în activitatea profesională și în sprijinul echipei. În plus, Mihai are mult umor și este atent la nevoile colegilor, oferă sprijin atat profesional, cat și personal.

Felicitări, Mihai, pentru acest premiu! Felicitari pentru munca ta neobosită și pentru toate eforturile pe care le depui în munca ta pentru a sprijini și a promova drepturile copiilor în cadrul Terre des hommes Romania și nu numai!

Fundatia Terre des hommes Elvetia