Protecția Copilului și Justiția Restaurativă

Protecția Copilului și Justiția Restaurativă

Experiența belgiană

Acest film este o versiune simplificată a unui film mai lung, realizat de Arpege, un grup de mediatori belgiani și editat în această versiune scurtă, împreună cu Defense for Children International.

Realizat în cadrul proiectului Away, filmul prezintă pe scurt sistemul de justiție juvenilă din Belgia și descrie maniera în care justiția restaurativă este disponibilă tinerilor aflați în conflict cu legea și victimelor.  Filmul descrie în mod specific cum se desfășoară procesul de mediere și promovează justiția restaurativă în cadrul sistemului de justiție juvenilă.

 

Protection System and Restorative Justice

-The Belgian experience –

Done in the framework of Away project, this movie presents the Belgian juvenile justice system briefly and explains how restorative justice is used and can be used and more specifically, how a mediation process works. The movie aims to promote restorative justice in the juvenile justice system.

This video is a simplified version of a longer video edited by Arpege, a group of mediators in Belgium. Defense for Children International worked with the authors to edit this simplified version.

Fundatia Terre des hommes Elvetia