Referentii sociali din comunitatile REGAL au un nou ajutor: tableta

Din Aprilie 2016, 21 referenti sociali din Valea Dunarii si-au schimbat modul de lucru. Ajungand la birou, in cadrul Serviciilor Publice de Asistenta Sociala, referentii si-au pornit tabletele in locul PC-urilor si, cu lumea 2.0. la indemana, au deschis noi ferestre catre bunele practici din domeniul asistentei sociale.

Oferite de catre Fundatia Terre des hommes Elvetia prin proiectul REGAL, tabletele ii ajuta pe cei 21 referenti sa pregateasca si sa raporteze vizitele de teren mult mai rapid, sa transmita si sa primeasca informatii de la DGASP-uri fara intarziere, sa planifice sedintele Consiliilor Comunitare Consultative, precum si sa monitorizeze modificarile legislative sau oportunitatile aparute in domeniul lor de interes. De asemenea, gasindu-se doar la un email distanta unii de ceilalti, cei 21 referenti pot inova in practica de zi cu zi, consultandu-se, facand schimb de experiente si armonizandu-si modul de lucru.

In plus, noii posesori ai tabletelor pot accesa oriunde si oricand resursele create de Terre des hommes pentru profesionalizarea serviciilor de protectie a copilului. De exemplu, referentii sociali pot participa la cursurile si webinariile organizate pe ChildHub, platforma online pentru profesionistii din domeniul protectiei copiilor din Europa de Est; pot semnala cazurile de trafic de fiinte umane folosind aplicatia mobila «Stop trafic copii!»; pot participa la implementarea proiectului zefiR, contribuind la imbunatatirea accesului persoanelor rome din 12 sate din Dolj, Gorj, Olt la servicii de educatie si sanatate, si pot afla in timp util care sunt cele mai noi oportunitati de finantare sau dezvoltare oferite de Terre des hommes, accesand www.tdh.ro.

Astfel,  dintr-o retea izolata de practicieni, referentii sociali din Sud-Vestul Olteniei pot forma o comunitate de profesionisti ce va raspunde mai rapid, eficient si usor celor in nevoie de asistenta. Povestea lor de succes abia incepe, dar avem incredere ca-si vor folosi tabletele pentru a ne spune continuarea  si le dorim mult spor in utilizarea acestora.

Fundatia Terre des hommes Elvetia