Sprijin pentru antreprenorii romi si din alte grupuri vulnerabile din Dolj, Gorj si Olt prin programul zefiR

Persoanele de etnie roma si alte grupuri defavorizate din Dolj, Gorj si Olt se pot inscrie pana pe 20 octombrie in programul zefiR, care va oferi intre 2016 si 2018 sprijin posibililor antreprenori din cele trei judete sa-si dezvolte o afacere (fie sa demareze una noua, fie sa creasca o afacere deja existenta).

Programul va sprijini antreprenorii prin finantari cu valori cuprinse intre 7. 900 RON si 55. 300 lei, in functie de tipul afacerii, precum si prin cresterea capacitatii antreprenoriale a celor care dezvolta aceste afaceri (cursuri formare, mentorat, consultanta si facilitare).

Intr-o prima etapa, programul a fost deschis antreprenorilor din comunitatile in care deja se desfasoara activitati in cadrul programului zefiR. In cea de-a doua faza, programul se deschide pentru inscrieri tuturor persoanelor din cele trei judete din proiect: Dolj, Gorj si Olt.

Pentru a se inscrie, persoanele interesate trebuie sa-si anunte intentia de a participa la program prin trimiterea numelui si tipului de afacere fie pe e-mail, fie prin sms catre Radu Racareanu, coordonator dezvoltare economica zefiR, mobil – 0723 331 987, e-mail – radu. racareanu@tdh. ro sau Marian Ghita, specialist activitati generatoare de venit, mobil: 07999 444 92, e-mail: marian. ghita@tdh. ro.

Dupa acest prim pas, persoanele care si-au anuntat dorinta de a participa la program vor fi invitate pentru un interviu la Craiova (transportul este decontat de organizatori), in perioada 24-25 octombrie, pentru a evalua sansele de succes ale ideii lor de afacere. Acolo pot completa cu ajutorul echipei de proiect formularul de inscriere, in cazul in care nu l-au completat deja.

Persoanele selectate vor participa apoi la un curs de educatie antreprenoriala, ce se va desfasura intre 17-18 noiembrie la Craiova. Participarea la curs nu garanteaza obtinerea unei finantari ulterioare in cadrul programului. Selectia participantilor la program se va face luand in considerare urmatoarele criterii: potentialul de sustenabilitate al ideilor de afacere propuse, apartenenta la etnia roma sau la un alt grup vulnerabil, nevoia de sustinere din partea programului, impactul potential in comunitate si disponibilitatea de a respecta regulile programului (de ex: afacerea finantata trebuie sa fie inregistrata legal).

Este permisa inscrierea celor care au aplicat deja la prima runda, dar nu au fost selectati, cu conditia imbunatatirii aplicatiei pe baza evaluarii si sugestiilor facute de echipa de proiect.

Pentru mai multe informatii despre proiect, puteti descarca si sau ne puteti contacta pe coordonatele: Radu Racareanu, coordonator dezvoltare economica zefiR, mobil – 072. 333. 1987, e-mail – radu. racareanu@tdh. ro.

Fundatia Terre des hommes Elvetia