Căutăm tineri voluntari din București pentru a lucra cu copiii migranți

voluntar

Căutăm tineri voluntari din București pentru 2 proiecte ale Fundației Terre des hommes, care se adresează copiilor și tinerilor migranți aflați în România. Ambele proiecte presupun o implicare pe termen lung în activități săptămânale sau chiar mai des pe parcursul vacanțelor.

Primul proiect se numește Bridge și are în vedere realizarea a 5 proiecte creative în domeniul violenței de gen. În acest scop căutăm voluntari români și străini între 18 și 24 de ani, care vor învață despre domeniul violenței de gen în aprilie-mai și care vor lucra efectiv cu copii și tinerii migranți pe parcursul lunilor mai-august. Voluntarii vor fi instruiți on-line și direct (atunci când va redeveni posibil) și vor lucra direct cu copiii (din nou, când va fi posibil) în weekend-uri și mai des în timpul vacanțelor.

 

Cel de-al doilea proiect se numește MINT (Mentoring for Integration) și presupune un program de mentorat pentru copii migranți. Tineri români între 18 și 24 de ani se vor întâlni regulat cu copii migranți pentru a se juca, a-i învață limba română, a-i ajută la teme sau a participa de activități individuale și de grup. Sesiunile de mentorat vor avea loc începând cu luna mai, prin întâlniri individuale și colective. Voluntarii vor fi instruiți on-line în această perioada și face-to-face după ce se va încheia perioada de izolare din cauza coronavirusului.

 

Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați : Rodica Novac rodica.novac@tdh.ch, tel. 0722327262.