Căutăm tineri voluntari-mentori!

hands

Căutăm 10 tineri voluntari între 18-24 ani, din București, pentru un proiect al Fundației Terre des hommes, care se adresează copiilor și tinerilor migranți aflați în România. Proiectul presupune o implicare benevolă și pe termen lung în activități săptămânale sau chiar mai des pe parcursul vacanțelor. Este vorba despre un program de mentorat pentru copii migranți (Mentoring for Integration -MINT), prin care tineri români se vor întâlni regulat cu copii migranți pentru a se juca, a-i învăța limba română, a-i ajuta la teme sau a participa de activități individuale și de grup. O descriere mai amplă a proiectului puteți citi aici

Sesiunile de mentorat vor avea loc începând cu luna mai, prin întâlniri individuale și colective. Voluntarii vor fi instruiți on-line în această perioadă și face-to-face după ce se va încheia perioada de izolare din cauza coronavirusului. 

Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cât mai curând (cel târziu 4 iunie ): Rodica Novac rodica.novac@tdh.ch, tel. 0722327262.

Aproximativ 30% din migranții care au ajuns în Europa în ultimii ani au fost copii - mulți dintre ei separați de familie sau neînsoțiți. Implicarea unor tineri voluntari este o componentă esențială pentru proiectul MINT (Mentoring for Integration), care este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare, și implementat de Biroul Regional al Terre des hommes în Ungaria în parteneriat cu Organizația pentru ajutor pentru refugiați (Republica Cehă), Fundația Ocalenie (Polonia), Terre des hommes România, Filantropia slovenă (Slovenia).

Licence17.67 KB