Echipa Terre des hommes România are biroul central în București și implementează proiecte și cu ajutorul echipelor din Craiova și Brașov. (Click pe poze pentru a afla mai multe despre fiecare dintre noi!)
Din 2022 este Country Representative (Director) al Fundației Terre des hommes în Romania. A studiat Sociologia și are un Master în Securitate Comunitară și Controlul Violenței. La Terre des hommes a început să lucreze în 2010 ca project manager, apoi trainer, Programme Manager, iar în 2016 și-a asumat și rolul de Advocacy Officer. A finalizat cursuri de multiculturalism, etnie și conflict social de la Universitatea Utrecht din Olanda. Domeniile sale de expertiză: prevenirea violenței asupra copilului, politicile publice legate de educație, justiție restaurativă, incluziune și migratie, dezvoltarea parteneriatelor și a cooperării internaționale, schimbarea socială. Din 2019 este Vice-Președinte al Consiliului Director al FONPC, iar din 2023 Președinte al FOND -Federaţia Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România.
Contact: laura.savaghica@tdh.org
Este absolventă de Psihologie și are un Master de Terapii cognitiv comportamentale. A fost implicată în proiecte Terre des hommes încă din anul 2011, toate în legătură cu abordarea psiho-socială și participarea copiilor sau ameliorarea situației copiilor și tinerilor vulnerabili. În ultimii ani a coordonat sau lucrat în cadrul unor proiecte de justiție juvenilă, migrație și protecția copilului, iar în prezent coordonează activitățile psiho-sociale dedicate copiilor.
Contact: cristina.vladescu@tdh.org
Rodica s-a alăturat echipei Terre des hommes în anul 2018 în calitate de Project Manager. Este absolventă a unui Master în evaluare de Politici Publice, lucrează în domeniul social de peste 20 de ani și înțelege nevoile copiilor migranți și/sau rămași acasă. Apreciază că Terre des hommes a făcut din ajutorul migranților o prioritate și se bucură foarte mult să lucreze aici.
Contact: rodica.novac@tdh.org
Ana Vlădescu este licențiată în Criminologie și Psihologie și are un master în Securitate Globală, cu o dizertație despre utilizarea violenței împotriva non-combatanților în războaiele asimetrice. Lucrează în mediul ONG din România de la 23 de ani, cu o pauză de 6 luni, petrecută drept EC Blue Book Trainee la Frontex - Agenția Europeană Pentru Paza de Frontieră și Coastă, în Varșovia. A implementat proiecte despre drepturile omului și educație civică pentru adolescenți și studenți, iar la Terre des hommes a început ca Project Manager în proiecte de prevenire a violenței și violenței pe bază de gen în mediul școlar, precum și în proiecte axate pe migrație. Acum este managerul Programului nostru de Acces la Justiție și se simte mândră că poate să lucreze într-o organizație care luptă pentru schimbări reale și de durată, în special când vine vorba de reducerea violenței și prevenirea abuzurilor, fie ele la nivel societal sau instituțional.
Contact: ana.vladescu@tdh.org
Elena Cofaru este o profesionistă în domeniul dezvoltării internaționale, cu peste 5 ani de experiență în sectoarele de asistență pentru dezvoltare și umanitare din America de Sud și Europa de Est. Ea a lucrat intensiv în domeniul protecției copiilor, al violenței de gen în școli (SRGBV) și al integrării migranților, concentrându-se pe implementarea de proiecte și programe, precum și pe cercetare. Elena deține o diplomă de licență (cu onoruri) în Dezvoltare internațională de la Universitatea din Essex, Anglia, și un Masterat în Studii de dezvoltare de la Institutul de Înalte Studii Internaționale și de Dezvoltare, Geneva, Elveția. În timpul liber, îi place să citească, să practice yoga și să exploreze diferite culturi.
Contact: elena.cofaru@tdh.org
Natalia a absolvit Facultatea de Economie, dar a studiat și Psihologia. Are o vastă experiență în gestionarea proiectelor, de la participarea la licitații pentru accesarea fondurilor, până la implementare sau evaluare. Acum este Project Manager în cadrul Programului Migrație, pentru sprijinirea refugiaților ucraineni, la Terre des hommes România și coordonează trei proiecte: IURTS, Well-U și Step-In. S-a alăturat echipei pentru a-și valorifica experiența în managementul proiectelor și în activitățile cu refugiații.
natalia.cirimpei@tdh.org
S-a angajat la Terre des hommes in 2013 si se simte foarte norocoasă să lucreze cu oameni așa energici, dedicati si pasionati. Înainte de a se alătura echipei Terre des hommes, experienta sa profesională a fost în industria hotelieră și a serviciilor. Este licențiată în finanțe și are un master în industria turismului. „Terre des hommes mi-a oferit oportunitatea să devin specialist în domeniul resurselor umane și, în acelasi timp, să particip la una dintre cele mai frumoase misiuni din lume – ajutorarea copiilor.”
Contact: carmen.hutu@tdh.org
Absolventă de Jurnalism și Comunicare, a lucrat timp de opt ani în presa de business și lifestyle, apoi a decis să folosească această experiență în joburi de comunicare pentru diverse ONG-uri naționale și internaționale. Este la Terre des hommes din 2019 și crede că fiecare persoană este o poveste, iar cea mai mare satisfacție este să lucreze alături de colegi motivați în proiecte ambițioase, care influențează în bine viața a mii de copii din România.
Bogdan Borș este un tânăr masterand în Dezvoltare Internațională la Sciences Po Paris. El crede cu tărie în potențialul instrumentelor științifice pentru a crea schimbări pozitive în societate. Astfel, el combină cunoștințele sale vaste dintr-o largă varietate de subiecte legate de dezvoltare, asigurarând toate aspectele legate de calitate și responsabilitate față de beneficiari și donatori: dezvoltarea de noi proiecte (în special alinierea între nevoi, obiective, indicatori și activități), construirea și implementarea instrumentelor de monitorizare și evaluare, realizarea de analize de situație, și exerciții de învățare instituțională și planificare strategică.
Contact: bogdan.bors@tdh.org
Francesca este o susținătoare pasionată a educației, cu un interes special pentru contextele de dezvoltare. Cu o pregătire de bază în sociologie și relații internaționale și un Master în studii de dezvoltare internațională, și-a început cariera îmbunătățind oportunitățile și rezultatele educaționale în diverse medii.
Contact: francesca.nicora@tdh.org
Anca deține o diplomă de licență în Filosofie și Studii Europene și un master în management de proiect. Are un background mixt, lucrând în ONG-uri educaționale din România și Polonia, atât ca lucrător social, cât și ca manager de proiect. Ea a implementat mai multe proiecte ca răspuns de urgență la criza creată de pandemia COVID-19 în sectorul educațional, fiind implicată în ajutorarea a sute de școli și conectarea copiilor la cursuri online, în virtutea dreptului la educație. Din 2022, ea lucrează pentru Terre des hommes ca Team Leader coordonând implementarea centrelor RIF (Resilience Innovation Facility) pe teritoriul României. De asemenea, Anca este focal point pentru incluziunea adolescenților și tinerilor.
Contact: anca.pavel@tdh.org
Olga este o persoană empatică, răbdătoare și optimistă, ce a absolvit facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității Babes Bolyai, din Cluj. Ea are experiență de lucru cu copii din grădinițe și școli, s-a alăturat echipei în anul 2022 și este profesor-trainer la noul centru de inovație și reziliență deschis de Terre des hommes în București (RIF – Resilience and Inovation Facility). Scopul ei este de a le oferi sprijin copiilor în procesul lor de dezvoltare, creștere și explorare pentru ca aceștia să își dezvolte competențele digitale și să învețe principiile rezilienței într-o situație dificilă. Ea crede cu tărie că educația trebuie să fie făcută cu empatie și respect pentru a putea ajunge la sufletul fiecărui copil, în special a celor aflați în situații de risc. Aceștia au nevoie să găsească un mediu sigur pentru a putea să evolueze în continuare.
Contact: olga.mititelu@tdh.org
Tatiana a absolvit Facultatea de Litere pentru a putea deveni profesoară. A predat la școala generală patru ani, dar întotdeauna a fost mai atrasă de educația non-formală. De aceea a ales Terre des hommes – pentru că este locul unde oamenii mari au grijă de oamenii mai mici. Ea este educatoare, iar sarcina ei principală este să creeze o atmosferă prietenoasă și sigură la cursuri încât copiii să poată învăța carte, dar și lucruri importante despre viață într-un mod ușor și plăcut.
Contact: tatiana.prodan@tdh.org
Denisa este o tânără sociabilă, muncitoare și cu o dorință foarte mare de a-i ajuta pe cei din jurul ei. Are o licență în Antropologie de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, din Cluj, un master în Planificare Publică pentru Dezvoltare Sustenabilă la Universitatea din Orebro și a făcut și un curs de Monitorizare și Evaluare la Universitatea din Malmo (Suedia). Ea s-a alăturat echipei Tdh, în octombrie 2021, având funcția de Monitoring and Evaluation Officer. Printre altele, ea oferă suport metodologic și tehnic echipelor de proiect, le ajută în procesele decizionale și comunicarea cu partenerii cheie. Printre pasiunile ei se regăsesc hikingul, călătoritul și descoperirea unor noi culturi.
Contact: denisa.leonte@tdh.org
Magda a terminat Facultatea de Ingineria și Managementul Resurselor Tehnologice din cadrul Universității Politehnica, din București și cea de Relații Internaționale, din cadrul Universității Româno-Americane, dar are și un master în Managementul Transporturilor. Ea are 15 ani de experiență în domeniul logisticii, lucrând în mediul privat. Încă din liceu, i-a plăcut să se implice în acțiuni de voluntariat, iar când a început războiul s-a implicat în centrele de primire ale refugiaților din București, încercând să îi ajute să își găsească locuri de cazare. În acest fel, a auzit de Terre des hommes și și-a dat seama că i-ar plăcea să lucreze într-un ONG pentru a putea contribui activ la ajutorarea copiilor. Pe lista ei de hobbyuri se regăsesc: călătoritul, hikingul și descoperitul de lucruri noi.
Contact: magda.puiu@tdh.org
Ilinca este curioasă, empatică și își dorește mereu să învețe de la cei din jurul ei. Ea are o licență în istorie obținută la Universitatea din Manchester, a făcut un master de International Humanitarian Action în Olanda, la Groningen, iar în prezent urmează studiile Facultății de Asistență Socială din cadrul Universității Babeș Bolyai. A făcut un internship la Tdh, în anul 2019, iar pentru că i-a plăcut extrem de mult mediul, căldura și profesionalismul oamenilor de aici, a decis să se alăture echipei la finalul anului 2022. Are experiență în domeniul migrației, lucrând până acum în mai multe ONG-uri. Acum are funcția de Programme Officer, iar parte din munca sa este de a oferi sprijinul necesar pentru desfășurarea activităților din cadrul programului de Emergency Response. Ei îi place să își petreacă timpul în natură, să facă drumeții și să citească.
Contact: ilinca.costin@tdh.org
Este psihopedagog, iar la Terre des hommes lucrează din 2016. Se ocupă de trainingul din cadrul proiectelor și, în general, acoperă training-urile pentru profesioniști din domeniul social sau educație. Din 2017 lucrează și în proiecte care implică participarea copiilor, fie în domeniul migrației, fie în cel al justiției juvenile. Se simte motivată de multitudinea și de diversitatea proiectelor din TDH, care i-au oferit ocazia să cunoască profesioniști din diverse domenii și să se dezvolte personal și profesional.
Contact: alina.dumitru@tdh.org
Vanda este o tânără ambițioasă. Ea a absolvit Facultatea de Psihologie, în Republica Moldova și s-a alăturat echipei Tdh, în anul 2022, pentru a putea să ajute cât de mult poate persoanele care se află în situații dificile. Ea are funcția de Traducător/Interpret pentru limbile română-rusă, iar o parte a muncii sale constă în asigurarea unei bune comunicări între echipele noastre și beneficiari, dar și transmiterea informațiilor importante către copii și părinți, în mod clar.
Contact: vanda.ceban@tdh.org
Alexandra a terminat Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, iar experiența ei de lucru este în domeniul resurselor umane, în special în recrutare și administrare de personal. Pasiunea ei pentru HR reprezintă oportunitatea pe are o are de a cunoaște mulți oameni și parcursul lor profesional diferit. Pe lângă acest aspect, are ocazia de a aduce oameni talentați, cu potențial, care să întregească organizația. A ales să se alăture echipei Tdh pentru că rezonează întru totul cu scopul acesteia. Admiră oamenii care contribuie la bunăstarea socială, cu atât mai mult când vine vorba de copii și sprijinul acordat lor. Îi face plăcere să învețe de la cei care ajută și fac lucrurile bune să se întâmple.
Contact: alexandra.jercan@tdh.org
Adriana a venit în Terre des hommes tot din mediul ONG, aducând cu ea o experiență de peste 10 ani acumulată în domeniul financiar contabil, precum și dorința de a contribui la ajutorarea copiilor din categorii defavorizate.
Contact: adriana.dumitrescu@tdh.org
Sînziana Dobre are studii în Științe Politice, Antropologie Socială, Dezvoltare Comunitară și Etică Aplicată. Are o experiență de peste 20 de ani în domeniul societății civile, cu accent pe advocacy și participarea tinerilor, precum și în administrația publică. Domeniile ei de expertiză: participare publică, advocacy, dezvoltare comunitară, participarea tinerilor, crearea de coaliții, etică aplicată, multiculturalism. În prezent, lucrează atât ca profesor de educație socială și sociologie în sistemul public de învățământ, cât și ca ofițer de advocacy pentru Terre des hommes. În prezent, ea sprijină proiecte de migrație pe probleme de advocacy și oferă sprijin pentru dezvoltarea Forumului consultativ al migranților.
Contact: sinziana.dobre@tdh.org
Andreea este prietenoasă, optimistă și încearcă mereu să le facă ziua mai bună oamenilor din jurul ei. Ea este o persoană organizată, orientată spre găsirea de soluții și cu un spirit de observație foarte bun. A absolvit Facultatea de Filosofie din București și este mereu dornică să învețe ceva nou. S-a alăturat echipei Terre des hommes în iulie 2022 deoarece își dorea să lucreze pentru un scop măreț, ceva care să facă lumea un loc mai bun și pentru că prețuiește copilăria, iar aici este locul unde poate sprijini cel mai bine. Andreea are funcția de Administrative Assistant și parte din munca sa este să se asigure că toate activitățile au suportul necesar pentru a se putea desfășura în condiții bune.
Contact: andreea.antonache@tdh.org
Alexandra Necșuleu, manager al proiectului CARING la Fundația Terre des hommes, coordonează în prezent proiecte pentru prevenirea violenței și a violenței pe bază de gen în mediul școlar și prevenirea abandonului școlar. Ea a absolvit Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și este licențiată în Economie și Afaceri Internaționale. În prezent este studentă a Școlii Naționale de Studii Politice Administrative, profilul de Comunicare și Afaceri Europene. Și-a început activitatea de manager coordonând o rețea națională și internațională de tineri voluntari, implementând diverse inițiative de tineret și contribuind la formarea a peste 300 de tineri voluntari din România. Are experiență de coordonator de tabere de vară, formator de dezvoltare comunitară și trainer în Project Management, Participare Activă și Design Thinking.
Este absolvent al Facultății de Asistență Socială din Craiova și lucrează în cadrul Fundației Terre des hommes începând din anul 2008. A fost Manager Național al Proiectului MOVE în perioada 2008-2012 și al proiectului PRAEVENIR, în cadrul Terre des hommes. În prezent este managerul proiectului PRECISION, un program de mentorat pentru tineri eliberați din centre de detenție. În 2019 a luat Premiul pentru Asistenul Social al Anului pentru Incluziune Socială-Economie Socială.
Contact: mihai.enache@tdh.org
Absolvent al Facultății de Asistență Socială, lucrează în sectorul non-guvernamental de peste 10 ani ca asistent social, consultant formare, coordonator proiect, consilier vocațional și specialist în educație, în special în comunități rurale, în cadrul proiectelor Fundației Terre des hommes.
Contact: marius.cernusca@tdh.org
Cicerone Bosuioc a creat platforme pentru cursuri de dezvoltare personală pentru tineri, cum ar fi public speaking, cunoaştere şi autocunoaştere personală sau plan de carieră, şi are experienţă în lucrul cu tinerii din centrele de reeducare şi penitenciare. A sustinut workshop-uri pe teme de trezire a motivației personale și a spiritului de echipă. Ca development mentor oferă sprijin in echilibrul balanței personale dintre succes și insucces în atingerea obiectivelor personale, consiliere individual și de grup. La Terre des hommes el desfășoară activități de formare (formator),a fost coordonator al echipei de mentori, iar acum conduce echipa de Emergency Response a Terre des hommes de la Brașov.
Contact: cicerone.bosuioc@tdh.org
Svetlana are o bogată experiență în management, fiind licențiată în Științe Economice și fiind studentă la un master de Drept European. Activitatea în calitate de ofițer consular i-a deschis orizontul profesional în relațiile cu diverse categorii de beneficiari, având experiență în servicii consulare pentru cetățenii români aflați în străinătate. Când a început criza refugiaților din Ucraina, nu a ezitat nici o clipă să devină voluntar în cadrul Consulatului General al României la Bălți și să ajute cetățenii ucraineni să obțină suportul necesar în vederea tranzitării frontierei cu intenția de a ajunge în România sau de a obține statut de refugiat. Ca o prelungire a activității consulare legate de ajutorul de urgență pentru ucraineni, Svetlana a devenit parte componentă a echipei Terre des hommes, activând în calitate de traducător, iar mai apoi ca Project Officer în proiectul de susținere a comunității de refugiați ucraineni care și-au găsit adăpost în zona Brașov, România.
Contact: svetlana.vrabie@tdh.org