Căutăm voluntari pentru a lucra cu copiii refugiați din Ucraina

voluntari

Ajutați-ne să sprijinim copiii ucraineni ajunși în România (București). Dacă aveți disponibilitate în următoarele 3-6 luni, vă rugăm să vă implicați ca voluntari! Activitatea va presupune să interacționați cu copiii prin joacă, pentru a-i ajuta să regăsească bucuria de a fi copii și a uita pentru o vreme războiul. Vă așteptăm cu drag!

Copiii refugiați se simt în siguranță doar în joc și în interacțiunea cu alți copii sau tineri! Noi, Fundația Terre des hommes, cea mai importantă organizație elvețiană de protecție a drepturilor copilului, căutăm voluntari care să ne ajute în acest sens. Cei care se joacă nu au nevoie să vorbească aceeași limbă, așa încât nu vă faceți griji în acest sens (vezi mai jos).

Căutăm adulți sau tineri care:

Au implinit 16 ani și sunt disponibili în următoarele 3-6 luni si doresc să se joace și să interacționeze cu copiii sosiți din Ucraina. NU căutăm doar tineri, ci orice persoană care vrea să se implice în ajutor umanitar!

Ei ar trebui:

  • Să aibă empatie pentru situația lor și a familiilor
  • Să aibă abilități de comunicare și disponibilitatea de a învăța
  • Să poată identifica pe cei mai retrași copii și să-i implice în activități
  • Să aibă entuziasm și energie
  • Să vorbească cel puțin două dintre următoarele limbi (preferabil, nu obligatoriu): rusă, ucraineană, engleză, română
  • Să aibă experiența în lucrul cu copiii (preferabil, nu obligatoriu), iar un plus ar fi experiența anterioară cu grupuri vulnerabile

În următoarele luni veți fi alături de noi în spațiul de joacă pe care l-am amenajat la Gara de Nord, dar și în alte locuri/centre din București. Vă rugăm să trimiteți CV-ul pe adresa cristina.panov@tdh.ch. Dacă aveți întrebări, scrieți pe aceeași adresă. (Dacă sunteți selectați, o să avem nevoie de cazierul vostru judiciar).

Ce vom oferi?

Semnarea unui contract de voluntariat. La finalul perioadei de voluntariat, vă veți putea mândri cu o diplomă cu numărul de ore lucrate și referințe la cerere, de la Fundatia Terre des hommes. În plus, vă vom deconta transportul și mâncare în valoare de 50 de lei pentru 8 ore și 25 de lei pentru 4 ore.

Avem nevoie de un număr mare de voluntari, așa încât încurajați-i și pe alții să se implice.