Declarație: Terre des hommes - profund îngrijorată de situația din Ucraina

statement

Escaladarea ostilităților din Ucraina are un impact asupra populației civile și asupra copiilor care sunt deja supuși unui mare stres din cauza anilor de tensiuni. Organizația elvețiană de ajutorare a copiilor Terre des hommes este profund îngrijorată de situație.

Terre des hommes (Tdh) oferă diverse servicii populației civile și copiilor din Ucraina din 2015, cu un accent puternic pe sprijinul psihosocial. Escaladarea recentă a ostilităților afectează deja copiii și tinerii, slăbite de ani de tensiune. Suntem foarte îngrijorați pentru siguranța, bunăstarea lor și pentru integritatea lor fizică și psihică.

Facem apel la toate părțile în conflict să mențină accesul la servicii de bază, cum ar fi sănătatea, apă curată și alimente. Familiilor forțate să-și părăsească casele trebuie să li se permită de către diferitele părți să caute refugiu și sprijin.

Tdh face apel la toate părțile implicate să evite toate formele de violență și să protejeze populația civilă, în special copiii. Reamintim tuturor părților: conform dreptului internațional umanitar, orice atac trebuie să fie proporțional și că trebuie luate toate măsurile de precauție necesare pentru a evita victimele civile. Tdh reafirmă că drepturile fiecărui copil trebuie respectate și protecția lor asigurată, indiferent de originea acestuia.