Ghid de bune practici în safeguarding pentru siguranța copiilor în sport (RO, EN, GR)

În fiecare an, mii de copii aleg să se alăture unui club sportiv sau să participe la activităţi recreative, cum ar fi tabere de zi și tabere de vară. Participarea la aceste activităţi promovează dezvoltarea sănătoasă a copilului. Cu toate acestea, ar trebui să fim conștienţi de faptul că activităţile sportive și recreative pot prezenta riscuri și pericole pentru copii.

Acest Ghid de bune practici se adresează federaţiilor/asociaţiilor sportive și cluburilor sportive, precum și instituţiilor, organizaţiilor și întreprinzătorilor care organizează tabere de zi și de vară pentru copii și/ sau care le oferă minorilor alte activităţi recreative. 

Profesioniștii din sport și cei care lucrează pentru organizaţii care oferă activităţi recreative pentru copii, precum și părinţii tinerilor sportivi și ai copiilor care merg în tabere de zi și de vară pot găsi util acest ghid pentru prevenirea vătămării copiilor în orice fel.

 

Această publicaţie a fost realizată în cadrul proiectului european „Mediu sigur pentru copii în sport” (“Keeping Children Safe in Sport”), co-finanţat de Programul Drepturi, Egalitate și Cetăţenie al Uniunii Europene (REC 2014-2020) și coordonat de Fundaţia Terre des hommes România, în parteneriat cu Terre des hommes Grecia și Terre des hommes Ungaria. Conţinutul său este responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă opiniile Comisiei Europene. Comisia Europeană nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informaţiilor conținute în aceasta.

Data publicării