Cum ne puteți ajuta la Swimathon /Swim at home 2020

swim

Update: s-au strâns 9.575 lei pentru acest proiect, adică 43 % din obiectivul financiar. Mulțumim !

 

Anul acesta Fundația Terre des hommes Romania participă pentru prima oară la campania de strângere de fonduri Swimathon, în încercarea de a reabilita prin sport și joc 200 de tineri din Centrul de detenție Craiova.

Sportul și jocul salvează viitorul tinerilor” se numește cauza noastră și credem cu tărie că acestea pot să dezvolte competențe personale și sociale. Avem chiar o metodologie specifică pentru asta, testată la nivel internațional. Dar este nevoie de fonduri!

 

Pentru donatori 

Donațiile se vor încheia pe 10 iulie și se pot face oricând online prin orice card la acest link 100 % sigur  

 

Ce fac susținătorii 

Un susținător oficial trebuie să fie înscris (până pe 21 iunie) pe site-ul swimathon.ro. Un fundraiser individual ar trebui să-și propună să strângă cel puțin 1.000 lei până pe 10 iulie (targetul nostru pentru această cauză este de 22.000 lei). Fiindcă anul acesta  nu vor înota la bazin (ediție la distanță -Swim at Home), nu va fi o competiție fizică, ci una de convingere, pentru a strânge bani de la prieteni /cunoștințe /colegi . Anul acesta (ediția a opta) înotatul are o definiție largă – poate fi orice activitate care va aduce bani pentru cauză. Donațiile se fac direct pe pagina care prezintă proiectul nostru https://swimathonbucuresti.ro/miscare-joc-si-sport/

Dar oricine poate răspândi mesajul și susține cauza noastră, chiar dacă nu este înregistrat. 


Cum convingeți oamenii să doneze ?

Oricum doriți și vă e comod, fie la telefon, fie într-un video, fie printr-o serie de postări. Puteți să nu scrieți nimic public, însă să vă convingeți prietenii / colegii în privat. Dacă sunteți convinși de cauză și aveți încredere în noi, totul va fi firesc.

Ce spuneți potențialilor donatori

Important este să înțelegeți nevoile acestor tineri și să vorbiți și altora despre ei (un articol aici ) sau despre legătura voastră cu Fundația, dacă vă este mai simplu. Apoi puteți spune ce v-a convins să ne susțineți sau puteți, de exemplu, povesti dacă v-ați regăsit vreodată oricât de puțin în problemele de izolare și inabilitate socială ale tinerilor pe care vrem să-i ajutăm. Puteți vorbi / scrie oriunde.  

Evenimentul care avea loc, de obicei, la bazin va fi anul acesta in online, pe site-ul Swimathon Bucuresti, in weekendul 27 -28 iunie . Puteți participa pentru a crește șansele de a strânge bani (va fi inclusiv o piscină virtuală cu bani ????), dar nu e obligatoriu . Susținătorii și donatorii vor fi încurajați de organizatori prin diverse trucuri / provocări amuzante pe tot parcursul campaniei -din nou, nu sunt obligatorii.  

 

Alte idei de a strânge banii (alegeți ce vi se potrivește)

 

  • Faceti o activitate la care vă pricepeți (puteți găti, alerga prin parc, tricota un pulover), puneti poze si anunțați că faceți asta pentru donații („voi termina activitatea dacă donați SAU primiți o parte din plăcintă dacă donați”). Desigur, cu cât originalitatea sau provocarea e mai mare, cu atât șansele de a atrage atenția (și banii) cresc.
  • Puneți poze cu voi în orice context care se leagă  de tema campaniei (înotul , strângerea de bani, importanța sportului pentru tineri) sau provocați-vă singuri să finalizați ceva până la data de încheiere a donațiilor (puzzle, urcat un munte). 
  • Propuneți donatorilor  un mini-curs online pe o temă la care vă pricepeti (participarea =donație)

 

 

Unde se poate dona

Pe aceeasi pagină unde e prezentat proiectul, prin orice card sau transfer (în curând și euro și usd) https://swimathonbucuresti.ro/miscare-joc-si-sport/

Pentru diverse întrebări si răspunsuri despre Swimathon 2020 https://swimathonbucuresti.ro/afla-mai-multe-despre-swimathome/