Harta celor mai bune practici privind protecția drepturilor copiilor migranți neînsoțiți

picture

Pentru că știm cât le este de greu, ne gândim cum să le oferim copiilor și tinerilor migranți neînsoțiți un spațiu sigur, protejat, și informațiile de care au nevoie.

Specialiștii noștri au realizat pentru ei o hartă interactivă cu cele mai bune  practici din țările participante în proiectul SUN: Bulgaria, Grecia, Olanda, Italia, România, Spania.

Aceste practici au fost identificate printr-o evaluare a nevoilor acestor copii migranți la nivel național de către partenerii din proiect, în fiecare din țările implicate. Astfel, cu un simplu click pe hartă, migranții vor putea să afle ce instituții sau organizații se ocupă de integrarea lor în țările respective, unde să ceară informații sau ajutor și ce reglementări există acolo în privința integrării lor. Deoarece sunt informații utile tinerilor refugiați care călătoresc singuri, specialiștii noștri au ales să le  localizeze pe o hartă, pentru a fi mai ușor accesibile beneficiarilor din Europa. Harta interactivă se poate accesa mai jos, sau aici: www.padlet.com/siriusnetwork/sun-project-map-of-best-practices-in-safeguarding-unaccompan-43g9dtf4y5821mya  

Fundația Terre des hommes România împreună cu partenerii săi din proiectul SUN lucrează la evaluarea necesităților de formare privind protejarea drepturilor copiilor neînsoțiți  la nivel european.   

Proiectul SUN se axează pe utilizarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene ca instrument juridic eficient pentru promovarea și protejarea drepturilor copiilor migranți și refugiați neînsoțiți sau separați de familie pe teritoriul Uniunii Europene.  Proiectul este implementat de 7 parteneri din 7 țări : Bulgaria, Grecia, România, Belgia, Olanda, Italia și Spania.

Proiectul SUN – ”Protejarea drepturilor copiilor neînsoțiți și ale copiilor separați de familie cu ajutorul Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene” este derulat în România de Fundația Terre des hommes și este finanțat prin programul ”Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori” al Uniunii Europene. Acest articol reflectă numai punctul de vedere al autorilor. Comisia Europeană nu este responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.

Organizațiile partenere în proiect: Foundation for Access to Rights FAR, Gruppo Volontarius, ARSIS - Association for the Social Support of Youth, Comissio Catalana d'Aiuda al Refugiat, Terre des hommes Romania, Sirius Network, Nidos (Netherlands)

Made with Padlet