Informații utile pentru copiii și tinerii migranți din România (video playlist)

image

Specialiști avocați, sociologi și psihologi implicați în proiectul PROMISE au realizat un set de materiale video prin care oferă tinerilor migranți ajunși în România informații esențiale pentru ca aceștia să se poată integra mai ușor în țara gazdă. Toate cele 20 de materiale sunt prezentate bilingv, în română și engleză:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLUPkYL7-E4iZuuSZAA-mOv76Is1JRf5m2

Din aceste clipuri video, migranții vor afla cum se formulează o solicitare de azil, care sunt drepturile și obligațiile lor pe teritoriul României în conformitate cu legislația în vigoare, care sunt formele de protecție de care beneficiază aici, în ce condiții se poate realiza repatrierea, unde  pot găsi cazare în România. Materialele video răspund și nevoilor psiho-sociale ale migraților, ajutându-i să depășească mai ușor traumele dislocării. Cele trei clipuri de animație din acest set prezintă în sinteză un rezumat al cerințelor juridice și date de contact utile refugiaților din România.

Materialele video au fost realizate în cadrul proiectului PROMISE - protecția minorilor străini neînsoțiți, derulat de  Fundația Terre des hommes și JRS Romania cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România,  program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații, accesați www.eeagrants.org

Mai multe date despre proiect se pot citi pe pagina:

https://tdh.ro/ro/promise-protectia-minorilor-straini-neinsotiti

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.”

 

Proiect derulat de :