MARIO

MARIO
106
specialiști din toată țara formați în 5 sesiuni
210
tineri vulnerabili au beneficiat de sprijin educațional, consiliere și terapie
23
consilii consultative ale tinerilor

Proiectul Mario s-a bazat pe un parteneriat solid stabilit în anul 2009, atunci când ONG-uri care se ocupă cu protecția copiilor în Europa, printre care ECPAT, Terre des hommes, Save the Children din Albania și Fundația Nobody’s Children și-au unit forțele pentru a asigura o capacitate de reacție și un proces de advocacy mai eficient pentru copiii migranți din Europa Centrală și de Sud-Est (EC/ESE), expuși riscului de a deveni victime ale exploatării și traficului. Dar cum am făcut asta?

Proiectul a găsit soluții multilaterale – studii de cercetare cu acoperire transnațională, acțiuni de advocacy, formări și asistență directă acordată specialiștilor – la problemele cu care se confruntă copiii înainte, în timpul și după migrație și care necesită scheme de protecție coordonate pentru fiecare copil. În relația cu serviciile care protejează copiii migranți expuși riscului din EC/ESE împotriva abuzului, exploatării sau a altor încălcări ale drepturilor acestora se va pune un accent special pe participarea copiilor.

Rezultate:

5 sesiuni de formare pentru 106 specialiști din toată țara

210 tineri vulnerabili au beneficiat de servicii de suport-educaționale, consiliere și terapie

23 de consilii consultative ale tinerilor care au contribuit la cercetare și la acțiunile de advocacy privind sistemele de asistentă și protecție socială a copiilor.

O analiză comprehensivă a situației copiilor afectați de migrație din România, Bulgaria, Kosovo, Italia, Olanda și Grecia.

Detalii pe www.marioproject.org