Noutăți despre sprijinul acordat familiilor ucrainene din România

cat

Echipele noastre mobile, care includ psihologi, animatori, traineri și traducători își continuă activitățile în București, la gară și în Centrul Robin Hood. Aproximativ 30 de familii ucrainene trec în fiecare zi prin gara din București. Dincolo de aceasta, distribuim cu regularitate truse de igienă familiilor care ajung la Romexpo.

Între timp am început și activități cu copiii la școala Ienăchiță Văcărescu, la Centrul Tei, la școala Henri Coandă din București și la școala de vară Anaid, unde distribuim și truse recreative pentru copii. Toate activitățile noastre sunt menite să ajute copiii și familiile acestora să se integreze, dacă asta doresc și părinții lor, desigur. Noi adaptăm toate activitățile și jocurile la disponibilitatea și atenția copiilor, care uneori se concentrează greu, fiind și obosiți după orele de școală sau afectați de tot contextul războiului.

„Oriunde mergem, mergem pentru că ni se spune că este nevoie: de către părinți, parteneri instituționali, alte ONG-uri”, spune Radu Răcăreanu, Project Manager - Emergency Response Ukraine Refugee Crisis.

Citiți aici interviu cu colega noastră Anna.

Proiect implementat de Terre des hommes Romania cu sprijinul financiar al: Crisis and Support Center of the Ministry for Europe and Foreign Affairs of France, City of Zurich, Oak Foundation, Z Zurich Foundation și Swiss Solidarity Foundation.