PPRO-Child, Protejarea drepturilor procedurale ale copiilor în era digitală

Proiectul Protejarea drepturilor procedurale ale copiilor în era digitală (PPRO-Child), implementat de PRI în colaborare cu un grup divers de parteneri, urmărește să salveze drepturile procedurale ale copiilor într-un peisaj digital în evoluție rapidă.

 

Ne propunem să abordăm provocările unice cu care se confruntă copiii în cadrul sistemelor de justiție, pe măsură ce progresele tehnologice remodelează procedurile legale. Prin promovarea abordărilor inovatoare, proiectul asigură că drepturile procedurale ale copiilor sunt respectate, dându-i puterea să navigheze în sistemele juridice în mod eficient și echitabil.

Prin reunirea unei coaliții de parteneri cu expertiză complementară, proiectul PPRO-Child se angajează să influențeze schimbarea sistemică și să se asigure că progresul tehnologic contribuie la rezultate echitabile ale justiției pentru copii. 

 

Pe scurt, mesajele noastre cheie sunt:

 

Drepturile procedurale ale copiilor trebuie protejate, inclusiv mediile de justiție digitală.

 

Proiectul PPRO-Child dezvoltă instrumente practice pentru a se asigura că drepturile copiilor sunt respectate în timpul procedurilor judiciare virtuale.

 

Lucrăm dincolo de frontiere pentru a crea soluții care să protejeze drepturile copiilor în digitalizarea sistemelor de justiție.

 

Efortul nostru de advocacy urmărește să se asigure că factorii de decizie naționali și din UE adoptă reformele necesare pentru a proteja copiii în mediile de justiție digitală.)

 

Proiectul se derulează din 2025 până în 2027, cu o strategie de implementare în mai multe etape care include activități de cercetare, consolidare a capacităților, advocacy și diseminare. Obiectivul său principal se află în Europa, angajând părțile interesate cheie pentru a crea un mediu de justiție digitală centrat pe copil.

 

Copiii din țările de implementare, Irlanda, România, Spania și Ucraina vor forma Consilii consultative și vor fi implicați în consultări, cu scopul de a dezvolta și testa proiectul pilot și de a produce materiale prietenoase pentru copii. De asemenea, vor sprijini echipa de proiect în luarea deciziilor strategice, monitorizarea și găsirea de soluții la problemele care pot apărea pe parcursul implementării proiectului.

Parteneri: Penal Reform International, Tierra de hombres  Spain, Terre des hommes Hungary, Terre des hommes Romania, Terre des hommes Ukraine

 

Finanțat de Uniunea Europeană. Opiniile și opiniile exprimate sunt totuși doar ale autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau [numele autorității care acordă acordarea]. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă acordarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea