Să râdem, să ne mișcăm, să învățăm și să ne simțim bine la școală .. împreună !

formare mentori

În perioada martie – aprilie 2023, Terre des hommes România a desfășurat în Râmnicu Valcea, Baia de Fier și în Bacau, un curs de tehnici de lucru pentru copiii în risc de abandon școlar și CES (cerințe educaționale speciale). Cursul de formare a fost axat pe metodologia non-formala de educație MGSC – “Mișcare, Joc, Sport și Creativitate”.

Cursul a avut o durată de trei zile și s-a adresat unui număr de peste 75 de profesori și tineri mentori, implicați în cadrul proiectului NOROC. Formarea a avut ca scop dezvoltarea competențelor personale, sociale, metodologice și tehnice ale participanților, în scopul îmbunătățirii abilităților psihosociale ale copiilor și a creșterii gradului lor de integrare școlară.

Cursanții au apreciat metodologia, întrucât stimulează creativitatea copiilor și abordează jocul ca instrument psihosocial de dezvoltare a abilităților psihosociale și de prevenire a abandonului școlar.

„A fost o experiență foarte frumoasă. Am întâlnit profesori pasionați de munca lor cu copiii, pedagogi sensibili și cu iubire față de copii. Nu în ultimul rând, m-am bucurat tare să întâlnesc tineri mentori voluntari, atât de dornici să ajute și să se implice în comunitate.” Cristina Vlădescu, formator specializat în metodologia MGSC, Terre des hommes România.