Târg de Produse imprimate 3D în Târgu Ocna - un sprijin tinerilor pentru un viitor mai bun

image

Elevii și profesorii din Târgu Ocna vă invită la unicul Târg de Produse realizate chiar de ei prin imprimare 3D în laboratorul de tehnologie digitală Solidarity FabLab. Acest târg urmărește să creeze contacte și să genereze oportunități de colaborare între elevii din Solidarity FabLab Târgu Ocna și industriile sau oamenii de afaceri din zonă, cu intenția de a crea tinerilor o deschidere pe piața muncii. Vă invităm să fiți alături de noi pentru a oferi un viitor mai bun tinerilor.

Obiectele construite de liceeni pentru acest eveniment sunt diverse și amuzante: de la machete, obiecte decorative, jucării de asamblat pentru cei mici, până la suveniruri personalizate  și globulețe imprimate cu fotografii, tinerii vă oferă cele mai originale idei de cadouri. Cei care vizitează târgul vor putea participa la un atelier de  imprimare de obiecte tridimensionale.  

Târgul va fi amplasat  în zona pietonală dintre Biserica Adormirea Maicii Domnului și parcul central al orașului, str. Carol I,  Târgu Ocna, și va fi deschis în data de 15 august 2022, între orele 9.00 – 20.00.

Laboratorul Solidarity FabLab este creat și susținut de Fundația Terre des hommes cu sprijinul financiar al Fundației Orange, în cadrul Liceului Tehnologic Târgu Ocna. Sub îndrumarea unui profesor specializat, aici se desfășoară cursuri IT de proiectare și imprimare tridimensională pentru elevii din Târgu Ocna și liceele din împrejurimi, tineri de la Centrul Educativ și tineri fără studii sau neangajați, în vederea pregătirii lor în domeniul digital și cu scopul de a crește șansele lor de a găsi un loc de muncă.

 

Despre proiectul Solidarity FabLab Târgu Ocna

Prin proiectul Solidarity FabLab, Fundația Terre des hommes se va asigura că 500 de copii și tineri din grupuri vulnerabile, categorii defavorizate, copii aflați în conflict cu legea și copii afectați de migrație vor avea acces la cursuri și la o comunitate de sprijin din partea organizațiilor locale, companiilor private și antreprenorilor. Aceste cursuri urmăresc să cultive abilitățile antreprenoriale (mai ales tehnice, digitale și IT) ale tinerilor din zonă, pregătind intrarea lor pe piața muncii.

Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi: 440 liceeni și elevi de gimnaziu de la Liceul Tehnologic Târgu Ocna și școlile din împrejurimi,  30 de șomeri și/ sau tineri  înscriși în programul ”A doua șansă”, 30 de tineri cu vârste cuprinse între 13-22 de ani de la Centrul Educativ din Târgu Ocna,  15 profesori de la Liceul Tehnologic Târgu Ocna și școlile din apropiere (Onești, Slănic Moldova, Dofteana, Dărmănești), 15 lideri ai comunității locale.

Proiectul Solidarity FabLab Târgu Ocna este implementat de Fundația Terre des hommes în perioada 2021 – 2023, cu o finanțare de 53.213 euro acordată de Fundația Grupului Orange și Fundația Orange România. 

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro