Tinerii din detenție și centre educative, ajutați să evolueze prin sport

sp

Fundația Terre des hommes România derulează un proiect care va dezvolta abilitățile de viață ale aprox. 300 copii și tineri din 4 centre educative/de detenție. Proiectul de patru luni „Sport pentru copii și tineri privați de libertate ” este finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Website-ul programului  www.instaredebine.ro.

Prin acest proiect ne propunem ca tinerii să includă în programul lor activități sportive utile, iar personalul abilitat să îi sprijine în acest sens, promovând un mod sănătos de viață prin mișcare și sport. Prin intermediul activităților sportive și psiho-sociale, tinerii vor dezvolta reziliența și reabilitarea  lor va fi facilitată.

Terre des hommes va forma personalul centrelor, pentru a desfășura activități conform metodologiei proprii numite “Mişcare, Jocuri şi Sport” (MGS), în care organizația are o experiență de peste  10 ani. Toate instrumentele metodologiei vor fi adaptate în acest caz la necesitatile minorilor in detenție. 

De aceste activități vor beneficia tineri și copii din  Centrul de Detenție Craiova, Centrul de Detenție Tichilești, Brăila,  Centrul Educativ Târgu Ocna,  Centrul Educativ Buziași.

La începutul lunii martie au fost achiziționate 30 de kituri sportive cu materiale pentru MGS și 16 tablete pentru cele patru centre implicate în proiect, așa încât să facilităm comunicarea cu tinerii și angajații din acestea, care vor participa la traininguri online la finalul lunii martie. Printre activitățile prevăzute se numără și 5 webinare în care sportivi de performanță vor vorbi tinerilor despre sport ca mod de dezvoltare și beneficiile acestuia pentru o viață demnă și sănătoasă.

Conform cifrelor oficiale, în prezent sunt privați de libertate  828 de tineri intre 18-21 ani, iar 99 de minori se află în centrele educative. În condițiile pandemiei Covid19 copiii și tinerii care erau deja privati de libertate se află într-o izolare totală: nu pot participa la niciun fel de activitati, nu fac sport și interacționează doar cu colegii de camera. Ei au deja dificultăți emoționale, traume, iar impactul acestei limitări este unul major, la nivel psihic, dar si fizic. În loc să evolueze, ei riscă să rămână definitiv pe o pantă a infractionalității.

#instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc

ColorPreview.jpgKaufland + FDSCNo background.png

 

 

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „În stare de bine”.