Vrem kituri pentru viitorul copiilor! Ne ajutați la Swimathon 2021 ?

cv

❗️❗️❗️ UPDATE inscrieri ca fundraiser /inotator se pot face până pe 23 mai ora 23.59!

Terre des hommes Romania participă și în 2021 la campania Swimathon pentru a strânge fonduri în sprijinul copiilor din categorii vulnerabile din județele Dolj, Gorj, Olt. Mai exact ne propunem să oferim cel puțin 50 de „Kituri pentru viitor” unui grup de copii din comunități defavorizate (etnie rromă sau de altă etnie, în risc de abandon şcolar, copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, copii expuși sărăciei și excluziunii sociale). Kiturile pentru viitor înseamnă unelte, instrumente sau tehnologii care-i vor ajuta să testeze meseria la care visează.

 

Ce este Swimathon ?

Swimathon este o campanie de strângere de fonduri care avea loc până în 2019 sub forma unei competiții de înot. De anul trecut „înotul” fundraiserilor a devenit simbolic, din cauza pandemiei, deci poate avea loc doar în online, în sufragerie sau chiar în baie. Dar este încurajată și participarea prin diferite acțiuni -provocări pe care fundraiserul și le stabilește singur, totul în scopul de a convinge oamenii să doneze pentru proiectul ales. Depinde, desigur, de simțul umorului și dorința fiecăruia. Puteți strânge banii și în mod tradițional -prin telefon, email etc., dar e mai amuzant și provocator să-i strângeți prin postări pe Facebook, de exemplu...În felul acesta „valurile de bine” se vor și vedea !

Mai multe despre mini-proiectul nostru

În ultima vreme, învățarea la distanță (sau lipsa ei) s-a adăugat ca un obstacol suplimentar în viața elevilor, mai ales a celor defavorizați. Chiar și în vremuri normale, lor le lipsea consilierea școlară și astfel nu erau pregătiți cu adevărat pentru un viitor potrivit. Dacă vor fi încurajați și îndrumați încă din timpul școlii să își aleagă o meserie care să-i motiveze, șansele lor cresc.  

Mini-proiectul „Kituri pentru viitorul copiilor” va fi implementat în cadrul campaniei Ziua Ștafetei, în noiembrie, pe parcursul unei săptămâni întregi (în jurul datei de 20 noiembrie, când se sărbătorește  Ziua Internațională a Drepturilor Copilului). În cele nouă ediții ale campaniei noastre Ziua Ștafetei am încurajat copiii să-și aleagă o meserie pe care să o testeze timp de o zi și să se conecteze cu mentori din domeniu. Dar anul acesta, datorită dvs și Swimathon, 50 de copii vor putea să se pregătească în mod concret pentru meseria dorită cu ajutorul acestor kituri. Un viitor mecanic are nevoie de un kit de unelte, un make-up artist are nevoie de o trusă, un jurnalist are nevoie de un reportofon, iar un programator are nevoie de o tabletă sau de un laptop.

 

Ce ne propunem ?

Să strângem 20.000 de lei pentru aceste kituri, între 27 mai și 27 iunie, în cadrul campaniei Swimathon organizate în 2021 de Fundația Comunitară București sub sloganul „Valuri de bine”. Sperăm să ne ajute cel puțin 10 înotători (fundraiseri) voluntari, deoarece ne dorim să oferim câte un kit în valoare de 400 lei pentru 50 de copii.

 

Cine poate fi înotător / fundraiser care susține cauza noastră?

Oricine vrea să susțină cauza noastră (copil, adult), oriunde s-ar afla și oricât (de puțin) timp ar avea.

Există doar două condiții: să creadă în cauză și să fie destul de  perseverent încât să strângă cel puțin 1.000 lei (ca persoană) într-o lună, între 27 mai și 27 iunie. Vă puteți înscrie și alături de o echipă (cu minim 2 maxim 10 persoane), pentru a strânge o sumă mai mare.

 

Ce trebuie să facă un înotător / fundraiser care susține cauza noastră?

Doar 3 pași -înscriere, strângere de bani și participare la un eveniment -opțional (online sau offline). Cele mai importante sunt primele două și le detaliem aici:

 

  • Să se înscrie (singur sau cu o echipă) până pe 21 mai pe platforma Swimathon București, precizând că susține Terre des hommes- Kituri pentru viitor. Link aici https://swimathonbucuresti.ro/inscriere-echipa/
  • Să ia parte la un scurt training despre această campanie de strângere de fonduri (Swimathon) pe 26 sau 27 mai
  • Să adune apoi cel puțin 1.000 de lei pentru cauza noastră. Va avea timp să facă acest lucru între momentul înscrierii și până pe 26 iunie (Donațiile se vor face exclusiv pe site-ul Swimathon).
  • Să participe, dacă vrea, în weekendul 26-27 iunie la un mic eveniment (virtual sau fizic) pe care îl vom gândi împreună, așa încât să adunăm și mai mulți bani în acele zile. Asta poate însemna mici provocări amuzante sau solicitante, fiecare înotător va decide și alege și va fi sfătuit de noi.

De partea administrativă ne ocupăm noi. După ce avem banii, de restul ne vom asigura în toamnă : organizăm achiziția și trimiterea pachetelor către copii, în cadrul ediției a zecea a campaniei Ziua Ștafetei.

Dincolo de aceste opțiuni, orice companie ne poate sponsoriza pentru acest mini-proiect cu care participăm la Swimathon 2021. Se va încheia un contract tripartit (cu noi și Fundația Comunitară București, organizatorul campaniei).

 

Calendarul campaniei de strângere de fonduri

 

Între 15 aprilie- 21 mai vom convinge cel puțin 10 înotători să ne susțină cauza și să strângă donații din cercul lor de prieteni/colegi

Între 27 mai și 26 iunie se vor face donații direct pe site-ul Swimathon București

În weekendul 26 -27 iunie are loc evenimentul colectiv în care fiecare înotător poate face ceva extraordinar (îndeplinește o provocare proprie, de exemplu) pentru a încuraja un vârf al donațiilor. Totuși participarea nu e obligatorie dacă până atunci s-au strâns sumele, de exemplu.

În octombrie- noiembrie noi pregătim și implementăm proiectul, facem achizițiile și trimitem pachetele respective copiilor

 

Vă așteptăm cu drag să vă alăturați cauzei noastre! 

Ne puteți scrie pentru orice întrebare pe rou.office@tdh.ch