„Înotați online” pentru viitorul unor tineri !

swim

Fundația Terre des hommes caută susținători-fundraiseri pentru campania de strângere de fonduri Swimathon, care are loc online în perioada mai -iunie 2020 sub deviza SWIM at HOME, deoarece înotul se va face „de acasă”!

Susținerea dvs va consta în încurajarea cercului de prieteni să doneze în beneficiul proiectului nostru. Fundația invită astfel pe oricine dorește să fie „înotător virtual-fundraiser ” să se înscrie pentru a fi alături unor tineri în dificultate, deoarece „Sportul și jocul salvează viitorul tinerilor”. Cauza pe care o va susținem în acest demers este  dreptul la viitor al tinerilor aflați momentan în detenție. Puteți citi un articol despre cum trăiesc acești tineri acum la acest link .Noi vom forma personalul Centrului din Craiova așa încât acesta să ofere sprijin psiho-social prin intermediul unei metodologii unice.  

Metodologia Mișcare, Joc și Sport (Movement, Games and Sport-MGS) folosește jocurile și participarea experiențială ca metode specifice de învățare. Prin aceste activități, tinerii vor experimenta jocuri care ajută în gestionarea emoțiilor, reziliență, (re) construirea dinamicii grupului și a încrederii. Ca urmare, tinerii privați de libertate vor învăța să colaboreze în sporturile de echipă, ceea ce îi va încuraja și le va modela comportamentul, reducând conflictele.

Copiii și tinerii din centrele de detenție au dificultăți emoționale, mare parte dintre ei nu sunt sprijiniți de părinți sau rude, iar izolarea suplimentară cauzată de epidemie a agravat toate problemele. Ei au nevoie să dezvolte competențe personale și sociale, pentru a-și putea construi un viitor în libertate și să iasă din spirala infracționalității. De aceea Fundația Terre des hommes își propune ca, în primă fază, să învețe personalul Centrului de Detenție din Craiova să lucreze cu tinerii cu ajutorul acestei metodologii, deja testate la nivel internațional în zone afectate de conflict și calamități. Profesioniștii din centrul de detenție vor ști cum să îi ajute pe acești tineri să devină mai târziu adulți împliniți, să se integreze în societate.

La Centrul de Detenție din Craiova, sunt în prezent 198 de tineri. Majoritatea au un nivel educațional scăzut și se confruntă cu dificultăți în realizarea interacțiunilor sociale de bază. Puteți citi mai multe despre ei și nevoile lor, precum și despre campania de la Swimathon aici.

 

Informații pentru susținători

 

Ghidul susținătorului în acest articol 


Un înotător virtual-fundraiser va încerca să strângă fonduri pentru cauza noastră în orice mod dorește: fie prin emailuri sau telefoane către prieteni sau alte persoane, fie prin postări pe social media.

Puteți susține cauza noastră individual sau în echipă (minim 2, maxim 10 persoane)

Fundația va acoperi taxa de înscriere pentru primii 5 înotători-susținători (80 de lei /persoană).

Dacă doriți să vă alăturați campaniei și aveți întrebări, vă rugăm să contactați Fundația la emailul disponibil aici, sau să vă  înscrieți direct la acest link cât de curând (până cel târziu 21 iunie). Atenție la înscriere: să alegeți cauza numită „Sportul și jocul salvează viitorul tinerilor ” !

 

Informații pentru potențiali donatori

Donațiile (orice sumă!) se fac simplu, începând din 3 iunie până pe 10 iulie, cu orice card pe site-ul Swimathon (sau prin transfer) după ce alegeți desigur cauza dorită (preferabil a noastră). Weekendul 27-28 iunie se vrea un vârf al donațiilor, pentru că atunci va avea loc așa-zisul Swimathon propriu-zis (tot online), însă puteți dona oricând !  Orice sumă contează, nu este impus un minim!

 

Swimathon, campania inedită care ajută ONG-urile să strângă fonduri, se desfășoară la București încă din 2013 și a strâns peste 500.000 de euro pentru aproape 150 de proiecte. Aceasta este prima participare a Fundației Terre des hommes Romania.